AAA

POLITIKA | 15.12.2016 10:55 > 15.12 13:27

Vučić: Nisam imao potrebu da odgovorim Jankoviću

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema potrebu da odgovara na otvoreno pismo koje mu je uputio zaštitnik gradjana Saša Janković.

"Nisam imao potrebu da odgovorim na to ni juče, a mislim da su pogrešili neki moji stranački prijatelji koji su ušli u tu priču. Želim im da izigravaju nacionalne heroje", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovao na konferenciji "The Economist: Svet u 2017".

On je rekao da ne želi da se "osvrće na besmislice koje oni, političari, izgovaraju".

"On (Janković) je političar, dobar ili loš to će narod da kaže. Mislim da je loše što to govori sa druge funkcije, na kojoj je sada. Ja računam da su svi oni već postali predsednici države, možda će imati šansu da pogaze tu odvratnu Vučićevu Vladu ako bude parlamentarnih izbora. Sve im se otvorilo, trebalo bi da budu radosni, a ne nervozni. Ja neka pisma koja vidim, oni su nervozni", rekao je Vučić.

On je dodao da čestita Jankoviću na popularnosti u Hrvatskoj, ali i da je video da je on (Vučić) tamo najnepopularniji.

Zaštitnik gradjana Saša Janković optužio je juče Vučića za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti" zbog izjave u kojoj je za njega i još nekoliko osoba kazao da su "apriori protiv države i svog naroda" i ocenio da Srbija "zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti".

Janković je u otvorenom pismu premijeru naveo da je takav rečnik "sa takvog mesta, znak totalitarnosti, a ne demokratskog uredjenja" i da izjave u kojima su neki ljudi okarakterisani kao "protivnici države i naroda" stvaraju "mnogo veći i opasniji problem po demokratiju u Srbiji".

Zaštitnik je dodao da je premijer "dužan da vodi računa da ni o kom gradjaninu Srbije nema pravo da kaže takvo nešto".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

MIKI15/12/2016 22:53

ZNACI NAVODI ZASTITNIKA SU TACNI.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.