AAA

POLITIKA | 04.02.2017 14:15 > 04.02 14:18

Tim Vuka Jeremića optužio SNS i državu za ometanje tribine u Smederevu


Tim Vuka Jeremića osudio je danas pokušaje aktivista Srpske napredne stranke, dovedene iz drugih gradova Srbije, da kroz "provociranje fizičkog nasilja" prekinu skup na kojem je govorio u smederevskom Centru za kulturu.

"Apelujemo na izvršnu vlast da ne organizuje nasilničko ponašanje, kao i da ne zloupotrebljava bezbednosni aparat u stranačke svrhe", naveo je tim Vuka Jeremića najavljenog kandidata na izborima za predsednika Srbije.

Jeremić je sinoć uspeo da održi tribinu uprkos pokušajima da se ona prekine, a njegov tim je ocenio praksu organizovanog izazivanja incidenata neprihvatljivom u demokratskom i slobodnom društvu. "Pokušaji sejanja straha nisu i neće dati rezultate", piše u saopštenju tog tima.

Tim je ocenio da je postojanje slobodnog i otvorenog dijaloga neophodno za normalno funkcionisanje i uspeh svakog društva i da je tolerisanje suprotnog mišljenja dužnost nosilaca vlasti, a poštovanje slobode javnog delovanja ustavna obaveza.

Jeremićev tim je naveo da su gradjani koji su došli na skup bili popisivani ispred ulaza, a da je odredjen broj policajaca u civilu bio rasporedjen u sali.

Naveli su i da su dobili brojne izveštaje da je celog dana u Smederevu vršen pritisak na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama da ne prisustvuju dogadaju.

Jeremić je sinoć u Smederevu održao tribinu u okviru redovnih aktivnosti razgovora sa gradjanima Srbije i upoznavanja sa njegovim predsedničkm programom.

"Odziv gradjana je bio veliki, uprkos inicijalnom plasiranju u javnost unapred pripremljenih izveštaja o 'polupraznoj sali'", piše u saopštenju tima Vuka Jeremića, koji je i  predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.