AAA

POLITIKA | 14.02.2017 13:45 > 14.02 13:55

'Gradjani će od Vučića saznati ko je predsednički kandidat SNS-a'

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će gradjani večeras od premijera Aleksandra Vučića saznati ko će biti kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije ili će to saznati sutra.

"Mislim da smo skoro sve dogovorili. Možda će to večeras čuti od Aleksandra. Danas ne, a nisam hteo da vas izbegnem", rekao je Nikolić novinarima u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu upitan da li će se kandidovati za predsednika.

Upitan da li postoje neki uslovi koje je postavio da bi se povukao iz predsedničke trke, Nikić je rekao da ne postoje.

"Nema uslova, mi procenjujemo šta je najbolje za Srbiju i pretpostavljam da će vam to Aleksandar večeras reći", rekao je Nikolić.

On je rekao da naravno da Aleksandar Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da i on može da pobedi.

"Ne vidim da je loše da neko misli (da je Vučić bolji kandidat), ali ne i da iznosi tako nešto ako to nije stav stranke", rekao je Nikolić i dodao da je u prethodnih pet godina navikao da neki ljudi iz SNS pričaju ono što bi nemu moglo da šteti.

Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke.

"Istraživanja Galup medije su bila jasna  -  Aleksandar i ja imamo šanse da pobedimo. Odlučićemo ono što je najbolje za Srbiju. Ne očekujte da nekom svojom odlukom poremetimo odnose u Srbiji", rekao je Nikolić.

Upitan da li postoji mogućnost da ne saradjuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji".

Upitan da li će se vratiti u SNS i biti predsednik te stranke, ako Vučić bude predsednik Srbije, Nikolić je rekao da to zavisi od toga "da li će želeti da se bavi politikom".

Odgovarajući na pitanje kako vidi to što je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao da samo Vučić može da pobedi u prvom krugu i da će se i on kandidovati ako Nikolić bude kandidat SNS, Nikolić je rekao da "vidi svašta" u Dačićevim izjavama, ali da će izjave političara komentarisati samo ako ne bude predsednički kandidat.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Pedja14/02/2017 16:57

Uhh sad cemo nokte do lakata pojesti od neizvesnosti .... #@!@#$!@#@!

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.