AAA

OMS | 12.05.2017 17:35

Majstor finger food-a Djanluka Tomazi održao master klas srpskim kuvarima u METRO HoReCa Centru


Proslavljeni italijanski kuvar Djanluka Tomazi (Gianluca Tomasi), majstor finger food-a, dugogodišnji reprezentativac i kapiten italijanske kulinarske reprezentacije, održao je danas celodnevni besplatni trening u METRO HoReCa Centru eminentnim srpskim kuvarima.

Najpriznatiji stručnjaci srpske gastro scene, članovi elitnih kulinarskih udruženja – Svetskog društva master šefova, srpskih restorana, kao i članovi internacionalne asocijacije šefova i predstavnici srpske kulinarske reprezentacije, imali su danas priliku da se tokom celodnevnog besplatnog seminara upoznaju sa najnovijim svetskim trendovima iz ove oblasti, a posebno kad su u pitanju tajne pripremanja i serviranja popularnog finger food-a.  

"Velika je čast i priznanje nama, srpskim profesionalcima, što je Djanluka Tomazi, kuvar koji je dobro poznat po specijalitetima od svežih namirnica vrhunskog ukusa i inovativnom stilu kuvanja,  prihvatio poziv i učešće na seminaru i servirao nam tako dragocene savete i male tajne ovog zanata. Iako naša srpska kulinarska reprezentacija, i kuvari pojedinačno, imaju zapažene rezultate na prestižnim internacionalnim takmičenjima, još više sam ubeđen da ćemo i ubuduće zasluženo držati visoke pozicije u tom segmentu" rekao je rukovodilac METRO HoReCa Centra Uroš Urošević.

Đanluka Tomazi počeo je da se bavi kulinarstvom kao mlad, gledajući svog oca kako kuva. Danas, Djanluka ima svoj restoran (Cucina Tomasi) čija se kuhinja odlikuje autentičnim italijanskim ukusima, a istinskim gurmanima pruža pravi gastronomski doživljaj. Pored toga Djanluka Tomazi je profesor na Institutu za hotelijerstvo San Gaetano di Vićenca i autor je nekoliko knjiga o kulinarstvu poput Sve u svoje vreme i Šef na dohvat ruke. Njegova dostignuća u dugogodišnjoj karijeri svrstavaju ga na sam vrh svetskog kulinarstva.

"Vizuelni efekat i praktičnost u serviranju hrane, uz konstantno unapređenje i usavršavanje, osnovna je prednost finger fooda. Sam odnos prema sastojcima je nešto drugačiji, hrana se ne baca, maksimalno se koriste svi hranljivi sastojci  i sve mora da bude sveže, raznovrsno i ukusno. Tako da finger food i sa te strane ispunjava sve standarde, minimalni su ostaci, i dobija se mogućnost da se u jednom obroku proba više manjih svežih i raznovrsnih obroka" rekao je proslavljeni šef Djanluka Tomazi i dodao "Ono što sam pokušao da postignem danas, a verujem da sam u tome i uspeo, jeste da prisutnim stručnjacima na konkretnim primerima pokažem šta znači idealno balansiranje obroka, koliko je važno da začini ne nadvladaju osnovni ukus jela, kako se izvlači maksimum i sva lepota iz povrća koje spremamo. Na primer, ako pravim „običnu“ pitu od bundeve, prvo izbalansiram slatkoću povrća sa slanim sirom. Ako želim da naglasim njenu sočnost i mekoću, koristim hrskav celer, u svemu postoji neki trik i inovativnost, pa čak i kad je kuvanje paste u pitanju, to je zaista prava umetnost," zaključio je slavni Djanluka Tomazi.

METRO HoReCa Centar osnovan je sa ciljem da doprinese razvoju sektora ugostiteljstva kroz besplatne edukacije, seminare i obuke i jedini je centar ovakve namene ovog dela Evrope.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.