AAA

BETAVIDEO | 17.04.2019 18:00 > 17.04 18:00

Za pet inovativnih ekoloških projekata 470.000 dolara bespovratne pomoći

Ministarstvo zaštite životne sredine Serbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) dodelili su danas 470.000 dolara bespovratnih sredstava za realizaciju pet inovativnih tehnoloških rešenja i poslovnih modela za smanjenje gasova sa efektom staklene bašte, koja su nagradjena u okviru projekta "Lokalni razvoj otporan na klimatske promene".

Bespovratna sredstva dobile su kompanije: JKP "Toplana-Šabac", "Eso Tron" iz  Rumenke, "Jugo-Impex" iz Niša, "Sanicula" iz Paraćina i "GreenEnergy Point" iz Boljevca, a realizacija njihovih ideja doprineće povećanju energetske i troškovne efikasnosti, povećanju udela energije iz obnovljivih izvora, stimulisanju cirkularne ekonomije i poboljšanom upravljanju otpadom širom Srbije.

"Ukupna vrednost investicija projekata koja će biti sufinansirane iznosi oko 11 miliona dolara, a očekuje se da će smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, u periodu životnog veka nagradjenih projekata biti oko 500.000 tona CO2", rekla je v.d. stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji Steliana Nedera na ceremoniji potpisivanja sporazuma o dodeli sredstava za sufinansiranje.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.