AAA

COVID-19 | 16.04.2020 11:25 > 16.04 11:25

Ikea uz pomoć UNDP donirala krevete, dušeke i posteljinu za gerontološki centar u Beogradu


Kompanija Ikea Srbije je, uz pomoć Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), donirala 250 kreveta i isto toliko dušeka i posteljina koji su uručeni Gerontološkom centru u Beogradu, sa željom da se pomogne najugroženijima tokom epidemije korona virusa u Srbiji, objavljeno je danas u zajedničkom saopštenju."Od početka pandemije COVID-19, mi u Ikea Srbija činimo sve što je u našoj moći da pomognemo onima koji su naročito pogodjeni trenutnom situacijom – posebno našim starijim sugradjanima. Nadamo se da će im ova donacija barem malo olakšati život u vreme epidemije, kada su im najviše potrebne podrška i zaštita", rekao je direktor robne kuće IKEA u Beogradu Strahinja Urošević.

On je dodao da je Ikea nameštaj rasporedjen u Domu Bežanijska kosa koji ima oko 600 mesta za korisnike, što ga čini najvećim u zemlji i jednim od najvećih u Evropi.

"Drago nam je da smo mogli da pomognemo kompaniji IKEA da njihova donacija bude iskorišćena tamo gde su prioritetne potrebe", istakla je stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap.

Ona je navela da je u konsultaciji sa Vladom Srbije i Ministarstvom za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, procenjeno je da je nov nameštaj najneophodniji Gerontološkom centru.

"Partnerstvo UNDP-a i kompanije Ikea predstavlja nastavak uspešne prethodne saradnje u promociji cirkularne ekonomije i cirkularnog dizajna, kao i odraz naše zajedničke težnje da se osigura održivi razvoj društva i da niko ne bude zaboravljen", dodala je Pikap.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.