AAA

EKONOMIJA | 02.03.2021 20:15 > 02.03 20:15

RCC nagradio sedam najboljih ideja za razvoj turizma na Zapadnom Balkanu

 Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je danas da je na svom takmičenju za razvoj turizma "Futourismo" nagradio sedam najboljih ideja iz regiona za ublažavanje posledice epidemije korona virusa na Zapadnom Balkanu.

Nagradjeni su su: "Guidi" za aplikaciju "Veni, Vidi, Guidi", BIB za mobilnu aplikaciju "Be in Balkan", "Digital Clinic" za "e-Health Tourism", TED za "Safe Traveling Western Balkans", "Sanatec7" za "Virtual Culture", "Meanderbug" za istoimenu aplikaciju i "Balkan Specialist" za "WB6 Balkan Daily Tours".
Pobednički timovi će dobiti po 15.000 evra za razradu svojih rešenja.

Najavljen je i poziv svim učesnicima takmičenja "Futourismo" koji su ušli u uži izbor, da se uključe u produbljavanje regionalne saradnje u turizmu.

Generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu je prilikom današnjeg uručenja nagrada ocenila da takmičenje "Futourismo" može pomoći sektoru turizma na Zapadnom Balkanu koji je u poredjenju s drugim regionima u Evropi zbog pandemije izgubio najviše stranih gostiju što je izazvalo smanjenje broja zaposlenih i promene poslovnih modela.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.