AAA

EKONOMIJA | 15.07.2021 18:10 > 15.07 18:10

Zaev s direktorom 'Egzita' i američkim sportistima zainteresovanim za ulaganje u medicinski kanabis

 Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, razgovarao je danas s direktorom festivala "Egzit" i trojicom američkih profesionalnih sportista o mogućnostima ulaganja u industriju medicinskog kanabisa, objavila je Vlada u Skoplju.

Zaev je primio direktora "Egzita" Dušana Kovačevića i goste iz SAD, sportiste američkog fudbala Lensa Brigsa, Turka Mekbrajda i Donija Koldvela "uspešne proizvodjače medicinskog kanabisa u SAD".
"Pošto su prethodno analizirali mogućnosti za investicije u neke druge svetske regione, gosti su na sastanku istakli da prednosti u industiji medicinskog kanabisa Severnu Makedoniju čini zemljom od posebnog interesa za ovu delatnost", navodi se u saopštenju.

Premijer Zaev je predstavio mogućnosti za otvaranje fabrika za preradu medicinskog kanabisa u Severnoj Makedoniji, a investitori su predstavili iskustva s najnaprednijom tehnologijom i znanje koje već koriste u svojim pogonima za uzgajanje te biljke u SAD.

Na sastanku Zaeva s direktorom "Egzita" i američkim biznisnenima "bilo je reči i o izazovima sa kojima se suočava muzička i invent indistrija toku pandemije kovida, pri čemu su razmotrili mogućnosti za organizaciju fesitivalskih aktivnosti 'Egzita' i u Severnoj Makedoniji", piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.