AAA

EKONOMIJA | 01.11.2018 13:50 > 01.11 14:16

Završne pripreme za podizanje stubova žičare na Zlatiboru


Na Zlatiboru se obavljaju završne pripreme za postavljanje stubova žičare  s kabinama "Gold gondole", čime je počela četvrta faza radova na tom objektu u koji je opština Čajetina uložila 13 miliona evra. 

Radove izvodi kompanija "Amiga" iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka francuske kompanije "Pomagalski".

U toku je postavljanje "ankera", betonirani su temelji stubova i kada se beton osuši, u narednih 10 do 15 dana biće montirani stubovi, koji su već kod medjustanice na Ribničkom jezeru.

Time su, kako je saopštilo javno preduzeće "Gold gondola Zlatibor", demantovane spekulacije da je  zastarela oprema za tu panoramsku žičaru dugačku devet kilometara, a da kompanija "Pomagalski" ne radi kako treba i da će da bankrotira.

"Oprema je nova, uskladištena je po najvišim standardima. Firma 'Pomagalski' učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za sve probleme koji su nastali zbog kašnjenja pri dobijanju dozvola, i zajedno s Opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji", rekla je direktorka "Gold Gondole Zlatibor" Bojana Božanić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.