AAA

EKONOMIJA | 03.11.2018 11:15

Sindikat Sloga: Vlada nenadležna za odlaganje primene platnih razreda

Udruženi sindikat Srbije "Sloga" ocenio je danas da je Vlada Srbije odlaganjem primene platnih razreda za zaposlene u javnim službama za 2020. godinu pokazala da se ponaša autokratski i da krši norme demokratije, vladavine prava i Ustav.

Iz tog sindikata upitali su "Odakle pravo Vladi Srbije da stavi van snage primenu zakona koji je predhodno izglasan u Skupštini Srbije i čiji je datum primene sastavni deo zakona?".

"Izražavamo ozbiljnu sumnju da je ovo sastavni deo nezakonite strategije vlasti da se sprema za vanredne izbore u 2019. godini i promenu Ustava, i da će novac koji bi bio potreban za primenu platnih razreda otići u predizborne agitacije, manipulativnim izdvajanjima za pojedine kategorije zaposlenih i penzionera u vidu jednokratnih novčanih pomoći i slično", saopštila je Sloga.

Vlada Srbije odlučila je da odloži primenu Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i o Zakonu o zaposlenima u javnim službama, koji su trebali da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine.

Zakoni su usvojeni 14. decembra prošle godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.