AAA

EKONOMIJA | 08.11.2018 14:25 > 08.11 14:43

Grad Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova (VIDEO)


Grad Beč će preneti Beogradu iskustva o izgradnji socijalnih stanova koji gradjani mogu sebi da priušte i plate ih svojim prihodima, rekla je danas direktorka predstavništva Grada Beča u regionu "Eurocomm-PR" Aleksandra Radl.

Socijalno stambena izgradnja je trenutno najveći izazov za gradove u Evropi, kazala je Radl na marginama konferencije "Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog" u okviru "Dana Beča u Beogradu".

"Još jedna značajna oblast u kojoj želimo da se povezujemo sa Beogradom je mobilnost koja daje mogućnost gradjanima da se lako prevezu sa tačke A do tačke B i da se raduju odlasku na posao", rekla je ona.

Po njenim rečima, neophodno je da se automobili manje koriste u saobraćaju kao i da se proširi mogućnost pešačenja i korišćenja bicikala i u Beču i u Beogradu.

Radl je ocenila da je i održivost jedan od problema sa kojim se moderni gradovi suočavaju usled porasta broja stanovnika u njima.

"Beč je u tom pravcu dosta radio primenjujući koncept pametnih gradova, jer su upravo održivost i socijalna komponenta dve osnovne tačke tog koncepta", kazala je Radl.

Ona je podsetila da je Beč devet puta proglašen za najpoželjniji grad za život i da će pokušati da to prenese Beogradu.

"Cilj nam je da postoji stalna razmena informacija iz Beča u Beograd i obrnuto", dodala je Radl.
Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.