AAA

EKONOMIJA | 14.11.2018 15:40

Ljajić: Pri kraju rekosntrukcija Golubačke tvrdjave

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da se rekonstrukcija Golubačke tvrdjave privodi kraju i da će ona biti dostupna svim posetiocima od početka naredne turističke sezone.

"Iako smo kasnili sa realizacijom ovog projekta, pre svega zbog arheoloških radova, kada ovo sada vidite, zaista je vredelo čekati", kazao je Ljajić novinarima prilikom obilaska Golubačke tvrdjave.
Precizirao je da je završeno oko 90 odsto radova na tvrdjavi i da bi do 5. decembra trebalo da budu gotovi radovi na unutrašnjem uredjenju glavne palate koja je centralno mesto za čitavo zdanje.

Do marta će, kako je rekao, biti izgradjeni i pristupi, odnosno metalne stepenice do svih kula.

Ljajić je rekao da je tokom ove godine, dok tvrdjava nije bila dostupna za posetioce, taj kompleks posetilo 80 hiljada turista od kojih polovinu čine domaći, a drugu polovinu gosti iz Rumunije.

U Golubac su ove godine pristala 44 kruzera sa 3.500 turista koji su, kako je ministar dodao, uglavnom iz Amerike, Australije i Velike Britanije.

"Naredne godine očekujemo izmedju 100 i 150 hiljada turista kada svi objekti budu završeni", rekao je Ljajić.

Ministar je rekao da će Golubačka tvrdjava biti nova turistička destinacija na mapi Srbije koja bi u perspektivi mogla da bude jedna od vodećih u zemlji.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.