AAA

EKONOMIJA | 16.11.2018 20:00 > 16.11 20:09

Djordjević: Za rad Socijalno-ekonomskog saveta dodatnih 30 miliona dinara (VIDEO)


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je danas da je za rad Socijalno-ekonomskog saveta iz budžeta njegovog ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara.

"Za svakog socijalno-ekonomskog partnera iz sastava tog tela biće izdvojeno po 10 miliona dinara", rekao je Djordjević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Partneri Vlade Srbije u tom telu su Unija poslodavaca i dva reprezentativna sindikata Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikat "Nezavinost".

Djordjević je kazao da očekuje da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo Socijalno-ekonomskog saveta već i takvih saveta na lokalnom nivou.

Dodao je da je sa ministrom finansija Sinišom Malim dogovoreno da u pripremi ili izmeni zakona učestvuju i lokalni socijalno-ekonomski partneri.

"Oni će svakako doprineti tome da ti zakoni budu kvalitetni i sa manje primedbi", rekao je Djordjević.

On je naveo da je Ministarstvo za rad prihvatilo inicijativu socijalno-ekonomskih partnera da se u slučaju povreda na radu radi naknada štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni pravilnika o profesionalnim bolestima.

"Dve stvari su nam najbitnije da svi zakoni koje priprema Vlada budu u interesu naših gradjana i u interesu naše države. Toga ćemo se pridržavati", rekao je Djordjević.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić je kazao da je Socojalno-ekonomski savet dao pozitivno mišljenje na nacrte nekoliko zakona.

Na tom spisku su pored Nacrta zakona o budžetu za 2019. godinu i nacrti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Takodje, pozitivno su ocenjene i nacrti izmena Zakona o porezima na imovinu i Zakona o poreskoj administraciji, kao i na tekst predloga izmene Uredbe o bezbednosti i zdravlja na radu.

Socijalno-ekonomski savet je podržao inicijativu Unije poslodavaca Srbije da se traži opoziv odluke kosovske vlade o uvodjenju carina od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije.
CELOKUPNI VIDEO MATERJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.