AAA

EKONOMIJA | 18.11.2018 16:30

Turistička organizacija Budve na sajmu u Šangaju

Turistička organizacija opštine Budva saopštila je da predstavlja turističku ponudu na medjunarodnoj berzi turizma CITM 2018, koja se održava u Šangaju, od 16. do 18. novembra.

Na sajmu učestvuju u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom , Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, turističkom privredom i strateškim partnerima.

Ponuda se na ovom sajmu predstavlja, pod brendom “Wild Soul of Europe”, u saradnji turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, što se, kako navode,  pokazalo dobrim modelom, imajući u vidu specifičnost kineskog tržišta i navike kineskih turista da prilikom svog putovanja posete što veći broj zemalja koje su geografski bliske.

Crna Gora, kako dodaju, poslednjih godina beleži značajan rast kada su u pitanju dolasci, ali i noćenja sa tržišta Kine.

Tokom 2017. godine Crnu Goru je posetilo oko 24.000 kineskih turista, što je udvostručen broj poseta u odnosu na prethodnu godinu. Ostvareno je 34.000 noćenja, što je takodje skoro dvostruko uvećanje u odnosu na uporedni period.

Prema zvaničnim statističkim podacima Nacionalne turističke organizacije od početka godine do kraja septembra ove godine u hotelima zabežen rast broja turista iz Kine od oko 65 odsto, kao i rast broja noćenja od oko 51 odsto u poredjenju sa istim prošlogodišnjim periodom.

Predstavnici Crne Gore na sajmu su razgovarali sa brojnim turoperatorima i agentima iz Kine, o mogućnostima privlačenja većeg broja kineskih turista, liberalizacije viznog režima za individualna putovanja, povezivanja sa turoperatorima iz Crne Gore.

CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma u Aziji, koja okuplja preko 2.300 izlagača iz različitih zemalja sveta. Na sajmu se očekuje posjeta preko 800 specijalizovanih medjunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja.

Na zajedničkom štandu Crne Gore i Srbije ponudu predstavljaju turoperator Fly Montenegro, Turistička organizacija Budve, turističke agencije Montenegro Tourist Service i Travel Europe Vip.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.