AAA

EKONOMIJA | 06.12.2018 14:45 > 06.12 14:50

Vlada Srbije priprema strategiju razvoja digitalne pismenosti (VIDEO)


Vlada Srbije priprema strategiju razvoja digitalne pismenosti i trudi se da u toj oblasti stigne razvijene zemlje, izjavila je danas pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije dr Irini Reljin.

"Strategija razvija novih mreža do 2023. godine usvojena je ove godine i njen cilj je pripreme odgovarajuće infrastrukture, odnosno okruženja za razvoj digitalne ekonomije i društva", kazala je danas Reljin u Beogradu na regionalna konferenciji "Preduzetništvo i digitalna pismenost mladih Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine".

Ona je istakla da je za razvoj takvog okruženja važno uvodjenje pete mobilne generacije, razvoj interneta stvari, računarstvo u oblaku, rad sa velikim bazama podataka i sigurnost na internetu.

"Pre svega moramo da razvijamo kablovsku infrastrukturu i radimo na primeni digitalne pismenosti", istakla je Reljin.

Ministarstvo telekomunikacija, kako je kazala, radi na brojnim projektima digitalne pismenosti, a sve škole u Srbiji povezane su na internet i sada se radi na razvijanju mreža unutar škola.

"Trudimo se da, kada je u pitanju digitalna pismenost, uskočimo u prednji vagon i stignemo naše razvijenije okruženje", kazala je Reljin.

Cilj konferencije je afirmacija i edukacija mladih kroz motivisanje i podizanje njihove digitalne kompetencije i preduzetničkog duha, kao i sagledavanje mogućnosti saradnje, razmene iskustva i znanja.

Organizator skupa je nevladina organizacija Centar za tranziciju i ljudska prava "Spektar", a pokrovitelj Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.
CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.