AAA

EKONOMIJA | 14.12.2018 15:45

Čadež: U narednih pet godina moguće je smanjiti oporezivanje zarada na 46 odsto

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je danas rekao da su privrednici inicirali veće rasterećenje zarada i da će se u narednom petogodišnjem periodu razmatrati mogućnost kako da poresko opterećenje zarada, koje će dogodine biti 62 odsto, bude smanjeno na 46 odsto.

On je na Skupštini PKS rekao da postoji inicijativa da se smanji porez na dobit.

"To su strateške inicijative medju više desetine drugih koje je pokrenula privreda", kazao je Čadež.

Istakao je da rezultat dijaloga privrede i Vlade Srbije izmene paketa zakona koje se nedavno usvojila Skupština Srbije i kojima se umanjuju nameti privredi.

"Izjednačili smo domaće i strane investitore u uvozu osnovnih sredstava za proizvodnju pa neće plaćati carinu na uvoz mašina, čime će se smanjiti troškovi poslovanja", rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS omogućila privrednicima da učestvuju na 40 sajmova u svetu i da je prehrambena industrija posle posete 11 sajmova ugovorila izvoz u vrednosti 50 miliona evra.

"PKS je uspela da obezbedi i da privrednici polovinu dokumenata neophodnih za poslovanje dobiju u mestu poslovanja i da zbog toga ne dolaze u Beograd", rekao je Čadež.

Zahvaljući zalaganju PKS je, po njegovim rečima, zaživeo dualni sistem obrazovnja u kojem se školuje 4.500 djaka a 85 odsto njih nadje posao u firmi u kojoj se obučavaju.

Na današjoj Skupštini PKS premijerka Ana Brnabić će predstaviti planove Vlade za dalji privredni i ekonomski razvoj zemlje i biće podeljene jubilne nagrade kao i nagrade za poslovnog lidera i poslovni uspeh.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.