AAA

EKONOMIJA | 25.12.2018 16:30 > 25.12 16:46

Djordjević: Socijalnim dijalogom do rešenja problema

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević prisustvovao je danas sednici Socijalno-ekonomskog saveta Srbije u Pirotu i tom prilikom je potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta tog grada, saopštilo je ministarstvo.

On je rekao da je cilj sporazuma uspostavljanje i razvoj socijalnog dijaloga o bitnim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Pirotu.

"Saradnja izmedju sindikata, poslodavaca i države je veoma važna", rekao je Djordjević i dodao da je dijalog bitan za rešavanje problema i da se zbog toga na lokalnom nivou formiraju socijalno-ekonomski saveti.

Vlada Srbije želi da stvori klimu koja je, kako je rekao, povoljna i za radnike i za poslodavce.

"Samo zemlja u kojoj su radnicima obezbedjena sva potrebna prava, a poslodavcima zdrava konkurencija, može biti pogodna sredina za dalja ulaganja u državu", rekao je ministar.

Sednici su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić, predsednik Socijalno-ekonomskog saveta Srbije Miloš Nenezić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik UGS Nezavisnost Zoran Stojiljković i predstavnici Gradskog veća Grada Pirota.
Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

BETA TV

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.