AAA

EKONOMIJA | 10.01.2019 14:20

Unikredit imenovan za najboljeg globalnog pružaoca usluga

Bankarska grupa Unikredit (UniCredit) saopštila je danas da je imenovana za najboljeg globalnog pružaoca usluga u pet kategorija prema Anketi o finansiranju trgovine 2019. koju je sproveo časopis Juromani (Euromoney).

Navodi se da je Unikredit na prvom mestu u ukupno 28 kategorija istraživanja, a prepoznat je i kao tržišni lider u Srbiji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Madjarskoj, Rumuniji, Italiji, Rusiji i Turskoj.

U kategoriji "najbolja usluga" ta bankarska grupa je na prvom mestu u Srbiji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, Srednjem istoku, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Madjarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Turskoj i Nemačkoj.

Lista najboljih, koja je sastavljena na osnovu povratnih informacija od preko 7.000 korporativnih klijenata banaka, kako je saopšteno, prepoznaje kontinuiranu izvrsnost Unikredita u oblasti finansiranja trgovine, koja se bazira na poznavanju ključnih evropskih tržišta i stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda.

Glavni menadžer Unikredita Djani Franko Papa rekao je da je ponosan što časopis Juromani i klijenti koji su učestvovali u anketi nastavljaju da prepoznaju Unikredit kao najboljeg globalnog pružaoca usluga u oblasti finansiranja trgovine.

"Napredak koji smo ostvarili u odnosu na prošlogodišnju listu najboljih ističe našu postojanu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, spremnost da prihvatimo nove alate vezane za obrtna sredstva, kao i snagu naše medjunarodne mreže", kazao je on.

Dodao je da će Unikredit nastaviti da ulaže u inovacije u oblast finansiranja trgovine, prvenstveno putem "blokčein" (blockchain) konzorcijuma "we.trade", kao i Trgovinske informacione mreže.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.