AAA

EKONOMIJA | 17.01.2019 10:00 > 17.01 11:16

Čadež: Veliki potencijal za saradnju Srbije i Rusije u oblasti inovativnih tehnologija

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da postoji potencijal za jaču saradnju u inovativnoj tehnologiji izmedu Srbije i Rusije, kao i da očekuje da će na današnjem prvom digitalnom dijalogu Srbije i Rusije biti potpisani konkretni dogovori.

Čadež je kazao da će vodeće IT kompanije iz Rusije danas imati svoje predstavnike u Beogradu iz oblasti robotike i veštačke inteligencije.

"Već sada, neke ruske IT kompanije koje posluju u Srbiji, zapošljavaju više od 1.500 ljudi", rekao je Čadež za televiziju Prva.

On je dodao da su politički i ekonomski aspekt saradnje dve zemlje važni, kao i da su inovativne tehnologije ekonomija budućnosti.

"Mi smo već u 2018. godini u izvozu prešli oko milijardu dolara, ali smo na nivou koji je daleko ispod potencijala koji imamo, jer rusko tržište je veliko i zahtevno", rekao je Čadež i dodao da Srbija više izvozi nego što uvozi iz Rusije.

Danas će u Beogradu biti održan prvi digitalni dijalog Srbije i Rusije, a govoriće premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, specijalni savetnik predsednika Rusije za digitalizaciju Dmitrij Peskov, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.