AAA

EKONOMIJA | 17.01.2019 17:30 > 17.01 20:06

Proizvodna hala za švedski Rimaster u Paraćinu u drugoj polovini godine (VIDEO)

  • Foto: Jelena Lukic
  • Foto: Jelena Lukic

Tokom prve polovine 2019.godine očekuje se završetak izrade projektno tehničke dokumentacije, a u drugoj polovini godine raspisivanje javne nabavke za uređenje zemljišta i za izgradnju industrijskog parka u Industrijskog zoni ,,Zmič“ u Paraćinu gde će švedska kompanija ,,Rimaster“ otvoriti fabriku.

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj u Paraćinu Vojislav Vasić je izjavio za agenciju Beta da je uprava prošle godine potpisala sa projektantskom kućom ,,Domus„ iz Jagodine ugovor o projektovanju industrijskog parka, odnosno hale za potrebe investitora. Hala će imati 3.600 metara kvadratnih i biće pod komercijalnim uslovima data na licitaciju investitoru.

Švedski ,,Rimaster“ je već angažovao određeni broj radnika u Paraćinu. Oni su zakupili halu kod auto puta na ulazu u Paraćin, a jedan broj radnika je prošao obuku u inostranstvu. Pošto je proces proizvodnje kompleksan, nakon završetka prve faze procesa proizvodnje tih elemenata i komponenti sledi njihovo testuranje, a zatim sledi angažovanje dodatne radne snage, kazao je Vasić.
Vasić je istakao da to za Paraćin važna investicija jer je investitor najavio zapošljavanje do 1.000 radnika.

,,Opština Paraćin je dobila saglasnost Vlade Srbije, odnosno Ministarstva finansija kojom su obezbeđena dodatna sredstva za izradu Industrijskog parka radi privlačenja investitora. To pokazuje da je komunikacija između Vlade Srbije i lokalne samouprave u Paraćinu na korektnom nivou i da su na taj način izašli u susret opštini i građanima Paraćina", rekao je Vasić.

Paraćinu su odobrena i sredstva po EU PRO projektu za opremanje ulice u industrijskoj zoni u dužini od 600 metara. Ulica će biti asfaltirana i imaće kompletnu infrastrukturu.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.