AAA

EKONOMIJA | 04.02.2019 15:10 > 04.02 15:26

Vojvodjanska banka planira veće kreditiranje poljoprivrede u 2019. (VIDEO)

Vojvodjanska banka će ove godine biti aktivnija u kreditiranju poljoprivrede i svih kvalitetnih projekata, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Predrag Mihajlović. On je nakon konferencije "Vojvodina u 2019." za agenciju Beta rekao da će Vojvodjanska banka kreditirati poljoprivredu, jer posluje u okruženju u kome je to dominantna delatnost.

"To ne znači da kreditnu podršku neće dobiti i druge delatnosti koje su se tržišno dokazale. Odobravaćemo ne samo kratkoročne, već i dugoročne zajmove", kazao je Mihajlović.

Rast društvenog proizvoda Srbije se, kako je kazao, kreće u "pravom smeru" i zbog toga će i Vojvodjanska banka jačati kreditnu podršku privredi.

Istakao je da je u 2018. godini privredni rast Srbije bio mnogo veći nego rast kredita u bankarskom sektoru, pa je plan da banka jača kreditnu podršku.

Mihajlović je naglasio da je Vojvodjanska banka u 2018. "više nego dobro poslovala" i da je ostvarila dobit koja je premašila očekivanja investitora.

"Ostvarili smo visoku dobit uprkos tome što je to bila godina integracije Vojvodjanske i OTP banke", rekao je Mihajlović.

Istakao je i da menadžment vojvodjanske banke ove godine očekuje još bolje rezultate poslovanje.KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.