AAA

EKONOMIJA | 04.02.2019 17:45 > 04.02 17:45

Djordjević sa MMF: Verujem i nadam se da će uskoro doći do povećanja plata i penzija


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je danas sa predstavnicima  Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) o prihodima Penzijsko invalidskog fonda u 2019. godini i izrazio verovanje da će doći do povećanja penzija i plata.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Djordjević je razgovarao sa šefom misije MMF-a Džejmsom Rufom kome je kazao da je briga o najstarijim gradjanima Srbije bila i ostala jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, te da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

"Pokazatelji govore da zahvaljujući vrednom radu i kontinuiranim zalaganjem imamo dobre rezultate. Verujemo da ćemo uskoro imati lepe vesti za naše najstarije gradjane, a to je povećanje penzija, a nadamo se i povećanju plata", rekao je Djordjević, a navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i rezultatima rada Inspektorata za rad i njegovom uticaju na ekonomiju, ali i o planovima za izmenu i dopunu Zakona o socijalnoj zaštiti i sprovodjenju projekta "Socijalne karte", koji je jedan od prioriteta rada Ministarstva.
 
"Predstavili smo sve što smo uradili po pitanju optimizacije, sistematizacije radnih mesta, analize poslovnih procesa i naših planova koji će nam omogućiti da u budućnosti imamo efektivniji rad", kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, pored Zakona o socijalnim kartama, najvažniji su Zakon o osiguranju u slučaju povrede na radu, Zakon o agencijskom zapošljavanju i Zakon o socijalnom preduzetništvu koji bi trebalo da se nadju u skupštinskoj proceduri.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.