AAA

EKONOMIJA | 05.02.2019 12:00 > 05.02 12:06

Saradnja Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i MK Grupe (VIDEO)


Studenti treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu imaće priliku da pohadjaju stručnu praksu iz oblasti informacionih tehnologija zahvaljujući potpisanom Protokolu o saradnji tog fakulteta i MK Grupe (Group).

Program stručne prakse, koji je u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Novom Sadu pokrenula članica MK grupe, kompanija MK IT biznis solušn (Business Solutions) biće realizovan u narednih pet godina i namenjen je studentima studijskog programa Poslovna informatika.

Posle završene prakse svi studenti dobiće sertifikat, dok će najboljim polaznicima kompanija ponuditi mogućnost dodatne plaćene tromesečne prakse, a nakon završene plaćene prakse, polaznicima koji uspešno savladaju osnove i istaknu se tokom prakse, biće ponudjeno i zaposlenje, saopštila je MK Grupa.

"Drago nam je da MK Grupa prepoznaje značaj ulaganja u mlade, pre svega u sticanje praktičnih znanja i veština koje im kasnije mogu pomoći u razvoju dalje karijere. Ovo je još jedan pokazatelj da je moguće uspostaviti partnerstvo izmedju obrazovnih institucija i privatnog sektora u pravcu povezivanja obrazovanja, nauke i privrede ali i primene najnovijih dostignuća u konkretnom poslovanju", izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Aleksandar Grubor.

Direktor sektora za digitalizaciju i ravoj poslovanja MK Grupe Aleksandar Bijelić je rekao da je ta kompanija pouzdan partner i strateški posvećena društveno odgovornom poslovanju i unapredjenju zajednice u kojoj posluje.

"Pokretanjem programa stručne prakse nastavljamo uspešnu saradnju koju godinama realizujemo sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu u nameri da studentima omogućimo ne samo realna iskustva u oblastima u kojima se školuju, već i mogućnost zaposlenja i uvid u korporativnu kulturu i rad kompanije koja broji više od 7.000 zaposlenih", kazao je Bijelić i dodao da je u svetu digitalizacije neophodno da mladi steknu što više praktičnih znanja o oblasti koja je zasigurno osnov budućeg poslovanja.

Ta saradnja, kako je istakao, ukazuje na značaj primene informacionih tehnologija u poslovanju i otvara mogućnosti da pored studenata studijskog programa Poslovna informatika i studenti ostalih studijskih programa tog i Ekonomskog fakulteta u Subotici dobiju priliku da kroz nastavu i praksu steknu veštine primene IT tehnologija u poslovanju i na takav način dodju do mogućnosti zaposlenja u MK Grupi.

Prijava za program stručne prakse počinje u martu, a najbolji studenti u toku godine moći će da usavrše svoja znanja i veštine ne samo iz IT sektora, već i finansija, računovodstva i marketinga, u kojima će usavršavati znanja rada u SAP sistemima kroz rad sa mentorima sa dugogodišnjim iskustvom.

Praksa će se realizovati na mesečnom ili dvomesečnom nivou u prostorijama kompanije MK IT biznis solušn u Novom Sadu. U okviru realizacije programa stručne prakse, MK Grupa će obezbediti gostujuće predavače koji će studentima predstavljati korišćenje SAP modela kroz praktične primere u svakodnevnom radu.
CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.