AAA

EKONOMIJA | 06.02.2019 20:00 > 06.02 20:00

Mihajlović potpisala ugovor o drumskom transportu izmedju Srbije i Velike Britanije


Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i britanski ministar za transport Džesi Norman potpisali su danas u Londonu Sporazum o medjunarodnom drumskom saobraćaju izmedju Srbije i Velike Britanije.

Mihajlović je izjavila da je danas "važan dan pre svega za srpske prevoznike" jer potpisani sporazum predvidja potpunu liberalizaciju drumskog saobraćaja izmedju Srbije i Velike Britanije i prevoz tereta bez dozvola i licenci koje su do sada predstavljale problem, saopštio je ministarkin kabinet.

"Ovo je dobra vest za srpske prevoznike imajući u vidu činjenicu da su robna razmena i broj prevoza koje oni obavljaju sa Velikom Britanijom u stalnom porastu. Razgovarali smo i o vazdušnom saobraćaju i bilateralnom sporazumu koji ćemo uskoro usaglasiti u toj oblasti", rekla je Mihajlović.

Sporazumom o medjunarodnom drumskom saobraćaju između Velike Britanije i Srbije znatno se poboljšava pozicija srpskih transportera u medjunarodnom prevozu tereta, navodi se u saopštenju.

Norman je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma, rekavši da je to ogroman korak napred za obe zemlje i dalju medjunarodnu saradnju.

"Izuzetno sam zadovoljan zbog postignutog dogovora, to je važno za moju zemlju, važno je i za Srbiju. Otvoreni smo za svaku saradnju, razmenu znanja i iskustava kada je u pitanju saobraćaj i infrastrukturni projekti u ovoj oblasti", rekao je britanski ministar.

Mihajlović je pozvala Normana da poseti Beograd, što je on prihvatio, a medju temama razgovora u Srbiji biće i potpisivanje protokola dva ministarstava o razmeni znanja i iskustava u vodjenju velikih infrastrukturnih projekata, dodaje se u saopštenju.

Pre sastanka, održanog u zgradi britanskog parlamenta, Mihajlović je sa saradnicima obišla najveće gradilište u Velikoj Britaniji i Evropi, izgradnju pruge ispod Londona. Reč je o projektu vrednom više od 15 milijardi funti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.