AAA

EKONOMIJA | 11.02.2019 13:40 > 11.02 13:40

Mihajlović: Vrednost infrastrukturnih projekata sa Kinom pet milijardi evra

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novom ambasadorkom Kine Čen Bo o saradnji Srbije i Kine na realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.
 
Mihajlovićeva je istakla da je vrednost projekata sa Kinom koji su u toku veća od milijarde evra, te da su planirani projekti vredni četiri milijarde evra.
 
"Srbija i Kina odlično saradjuju, pre svega zahvaljujući prijateljstvu i dobrim odnosima dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Djinpinga. Radimo zajedno na izgradnji Koridora 11, obilaznice oko Beograda, na proleće nas čeka početak radova na deonici Preljina-Požega, a kineske kompanije su naš pouzdan partner i na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta", rekla je ministarka.
 
Podsetila je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je sa Kinom zaključila Sporazum o strateškom partnerstvu i jedina ima Sporazum o saradnji u oblasti infrastrukture, na osnovu koga su Kinezi izgradili prvi most u Evropi, most Zemun-Borča.
 
"Zajedno realizujemo važne infrastrukturne projekte, pre svega u drumskom i železničkom saobraćaju. Raduje nas i da smo deo inicijative Jedan pojas, jedan put. Za Srbiju je važno regionalno povezivanje, kao i saradnja sa našim strateškim partnerima, a Kina je jedan od njih. Verujem da ćemo i u budućnosti imati dobru saradnju, jer je to u obostranom interesu", rekla je Mihajlović-

Ambasadorka Čen Bo je istakla da će posvećeno raditi na daljem jačanju saradnje dve zemlje i realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.