AAA

EKONOMIJA | 14.02.2019 09:20 > 14.02 13:12

Pet cisterni sa amonijakom iskliznulo sinoć iz šina na pruzi Niš - Zaječar

Pet cisterni sa amonijakom iskliznulo je noćas iz šina na pruzi Niš-Zaječar, izmedju železničkih stanica Knjaževac i Podvis, ali se u tom incidentu cisterne nisu prevrnule i nema nikakvih curenja, saopšteno je iz Infrastruktura železnica Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, do iskliznuća je došlo u toku noći, oko 1.45, a zbog tog dogadjaja nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu.

Železnička komisija je odmah izašla na lice mesta, kako bi utvrdila uzroke ovog iskliznuća, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je danas obustavu železničkog saobraćaja na pruzi Niš Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Ministarstvo je saopštilo da je ta odluka doneta zbog bezbednosti stanovnika svih mesta u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge za kratko vreme.

"Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima dogadjaja koji su mogli da ugroze bezbednost gradjana", piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenje se navodi i da se od železničkih kompanija očekuje da se izvine gradjanima, pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo je navelo da zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika, kao i da traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.