AAA

EKONOMIJA | 14.02.2019 16:10 > 14.02 16:10

Djordjević predlaže sporazum o privremenom zapošljavanju izmedju Srbije i Kine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević predložio je danas inicijativu za potpisivanje Sporazuma o privremenom zapošljavanju izmedju Srbije i Kine, s obzirom na veliki broj državljana Kine koji dolaze da rade u Srbiju i obrnuto.

Djordjević je na sastanku s novom ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo istakao i važnost potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, saopštilo je Ministarstvo.

On je kineskoj ambasadorki poželeo dobrodošlicu u Srbiju i rekao da se nada da će ambasadorka Čen tokom svog mandata doprineti daljem razvoju strateškog partnerstva i dugogodišnjeg tradicionalnog prijateljstva Srbije i Kine.

"Verujem da će se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja sa Kinom kretati uzlaznom putanjom i u narednom periodu. Srbija i Kina su u okviru inicijative 'Pojas i pu' prepoznale unapredjenje veština radnika, stvaranje radnih mesta i razvoj socijalne zaštite kao važne elemente za poboljšanje blagostanja ljudi i stvaranje pogodnog okruženja za preduzeća", rekao je Djordjević.

Čen je rekla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja u Evropi, konstatujući da se nivo saradnje dve zemlje svakodnevno unapredjuje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.