AAA

EKONOMIJA | 20.02.2019 11:35 > 20.02 11:35

Udruženje gradjana CarGo podnelo inicijativu ministru finansija o plaćanju poreza

Udruženje gradjana "CarGo" saopštilo je danas da je ministru finansija Srbije Siniši Malom podnelo inicijativu da se poveže na sistem za plaćanje u Poreskoj upravi kako bi se nadležnim organima omogućio potpuni uvid u ostvareni prihod i dobit kompanije "CarGo" u čijem partnerstvu to udruženje posluje.

Predsednik Udruženja gradjana "CarGo" Aleksandar Vučić pozvao je ministra finansija na sastanak na kome bi detaljnije predočio tu inicijativu i ukazao na koje načine to udruženje može da pomogne u borbi za budućnost Srbije.

"Od poreza se grade nove škole i vrtići, nove bolnice i domovi zdravlja, novi putevi i ustanove kulture. Zbog toga je naš cilj da sopstvenim primerom ukažemo na važnost savesnog poslovanja, izmirivanja svih obaveza prema državi, ali i da ukažemo kako zahvaljujući modernim i inovativnim tehnologijama Srbija može da vrši efikasnu poresku kontrolu", rekao je Vučić.

On je kazao da je cilj da "CarGo" pomogne u razvoju inovacija, jačanju transparentnosti i izgradnji demokratskih institucija u Srbiji.

"Srbija je zemlja budućnosti samo ukoliko se njen rast temelji na inovacijama koje će predvoditi mladi ljudi, a koji će svoj dom i budućnost svoje dece videti u Srbiji. U budućnosti, naša država treba da omogući okvir za poslovanje, uz izgradnju obostranog poverenja i partnerstva sa gradjanima, udruženjima i kompanijama koje se zasniva na transparentnosti", ocenio je Vučić.

Dodao je i da se za takvu budućnost Srbije Udruženje gradjana "CarGo" trenutno bori sa više od 120.000 članova.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.