AAA

EKONOMIJA | 20.02.2019 13:35 > 20.02 15:14

Ljajić sa ambasadorkom Kine, ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore i ministrom turizma Albanije o unapredjenju saradnje u turizmu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorkom Кine u Srbiji Bo Čen o unapredjenju saradnje u oblasti turizma.

Na sastanku je ocenjeno da su kineski turisti na drugom mestu po broju dolazaka stranih gostiju u Srbiju i da će taj rast biti nastavljen.

"Promotivne aktivnosti Srbije na kineskom tržištu rezultiraće još većim brojem dolazaka kineskih turista u našu zemlju", ocenio je Ljajić.

Ministar je rekao da će Srbija da nastavi dobru saradnju sa kineskom kompanijom "Hjuaevej" (Huavei), a u cilju modernizacije fiksne telefonske mreže.

On je dodao da očekuje proširenje bilateralne saradnje Srbije i Kine u oblasti telekomunikacija.

Na sastanku je ukazano i da je jedan od načina za povećanje srpskog izvoza u Кinu unapredjenje saradnje sa kineskim provincijama, kao i veće prisustvo domaćih privrednika na velikim sajmovima u Кini.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić danas je razgovarao i sa ministrom održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavlom Radulovićem o kreiranju zajedničkih turističkih proizvoda u nastupu na trećim tržištima, saopštio je Ljajićev kabinet.

Na sastanku je dogovoren zajednički nastup Srbije i Crne Gore na predstojećim sajmovima turizma u Кini i Singapuru, kao i predstavljanje zajedničkog turističkog programa za privlačenje turista iz Južne Кoreje i Japana.

Ministri su ocenili da postoji prostor za povećanje medjusobnog turističkog prometa.

Crnogorski turisti su na osmom mestu stranih gostiju koji posećuju Srbiju, a srpski turisti su medju najbrojnijim gostima tokom letnje sezone u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić danas je razgovarao sa ministrom turizma i zaštite životne sredine Albanije Blendijem Кlosijem o unapredjenju saradnje dve zemlje u oblasti turizma, saopštio je Ljajićev kabinet.

Na sastanku je ocenjeno da je u cilju povećanja turističke razmene potrebna bolja promocija turističkih potencijala Srbije u Albaniji, kao i albanskih turističkih destinacija na srpskom tržištu.

Dogovoreno je da u aprilu u Tirani bude održan privredni forum najvećih turoperatera i nacionalnih turističkih organizacija Srbije i Albanije.

Ljajić i Кlosi razgovarali su i o načinima zajedničkog nastupa Srbije i Albanije na udaljenim tržištima i kreiranju objedinjenog turističkog proizvoda dve zemlje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.