AAA

EKONOMIJA | 21.02.2019 16:20 > 21.02 16:20

Raspisan javni poziv za dodelu sredstava preduzećima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je da je danas raspisan prvi javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za šta je u ovoj godini izdvojeno 250 miliona dinara, saopštio je njegov kabinet.

"U Srbiji posluje 56 takvih preduzeća koja zapošljavaju 1.684 lica, a od toga 1.134 osobe sa invaliditetom", kazao je on na sastanku sa direktorima preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Djordjević je naveo da u Srbiji u privatnoj svojini posluje 64 odsto tih preduzeća, 32 odsto je u državnom vlasništvu, a četiri odsto preduzeća osnovao je nevladin sektor.

"Broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u preduzećima, kao i kategorija kojoj pripadaju, biće osnovni kriterijum za raspodelu sredstava. Pravilna raspodela i transparentnost ostaju prioritet našeg rada, a spisak svih preduzeća kojima će biti odobrena sredstva biće objavljen na sajtu Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja", rekao je on.

Ministar je kazao da se broj preduzeća koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom povećao, kao i da se smanjio broj onih koji su u prethodnom periodu imali finansijskih poteškoća.

"Želimo da sva preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom prevazidju probleme i dobro posluju. Osobe sa invaliditetom pokazale su se kao vredni i odgovorni radnici, a Srbija želi da svim gradjanima pruži iste mogućnosti i da im obezbedi još bolje uslove za život i rad", kazao je Djordjević.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.