AAA

EKONOMIJA | 05.03.2019 15:10 > 05.03 15:10

Brnabić: Ugovor o koncesiji aerodroma Nikola Tesla uskoro pred javnošću

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će ugovor o koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla" sa francuskom korporacijom "Vansi" biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Ona je istakla da će sve biti uradjeno u skladu sa zakonima Srbije i dodala da se razgovara sa partnerima iz "Vansija" o tome kada je za njih najbolje da se ugovor objavi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Brnabić je objasnila da i ukoliko se desi da bude delova ugovora koji neće biti objavljeni, razlog će biti to što su oni službena tajna zbog konkurentnosti "Vansija".

Premijerka je, govoreći o pismu četiri sindikata beogradskog aerodroma koji tvrde da nisu zadovoljni, objasnila da njihovi zahtevi nemaju uporišta u stvarnosti, i to iz nekoliko razloga.

Sindikati govore o privatizaciji aerodroma, a aerodrom nije privatizovan, istakla je Brnabić i dodala da ne zna o kakvom učešću u dobiti govori deo sindikalaca na aerodromu, budući da to mogu da dobiju samo akcionari.

Ona je naglasila da ni otpremnine nisu tema, jer su svi zaposleni zadržali svoja radna mesta, i ukazala na to da su zaposleni dobili povećanje plata od 11 odsto, jer nisu pod merama fiskalne konsolidacije.

Brnabić je, na pitanja novinara kada će zakon o poreklu imovine biti usvojen i da li će u njemu biti i odredba prema kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, istakla da bi taj zakon trebalo da bude usvojen do kraja godine, a da će njegove odredbe tek biti precizirane tokom javne rasprave.

Kako je objasnila, postoje dva gledišta da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete poreklo ili da bude krivične odgovornosti.

Ona je dodala da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, kako bi prestalo licitiranje o tome ko je korumpiran, a ko ne, naglašavajući da je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u društvu.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.