AAA

EKONOMIJA | 11.03.2019 10:40 > 11.03 15:03

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv ministarke saobraćaja zbog zaplene vozila


Kompanija CarGo saopštila je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović zbog, kako navode, zloupotrebe službenog položaja.

Iz te kompanije tvrde da je Mihajlović u decembru prošle godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove u toj upravi i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja saradjuju sa njima, plene vozila.

Krivična prijava podneta je i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više nepoznatih lica "koja su po nalogu ministarke Mihajlović, 12. decembra od saradnika privrednog društva CarGo Jovana Šarovića nezakonito oduzela putničko vozilo".

U saopštenju je navedeno da je kompanija CarGo, kao dokaz da su sprovedene nezakonite radnje, priložila snimak razgovora na kojem se čuje da komunalni policajci govore da "vozilo oduzimaju po nalogu ministarke sapbraćaja i da su u pitanju viši interesi"

CarGo je kao dokaz podneo i potvrdu o privremenom oduzimanju vozila, rešenje o privremenom oduzimanju i zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

U krivičnoj prijavi je navedeno i da Mihajlović "nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo CarGo i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju" koji je donet 29. oktobra 2018.

CarGo je pozvao Više javno tužilaštvo da sasluša osumnjičenu Zoranu Mihajlović i utvrdi koja je njena funkcija u toj nezakonitoj akciji, kao i da sasluša saobraćajnog inspektora Dragana Markovića.

Članovi Udruženja gradjana CarGo najavili su i da će odgovore na ta pitanja potražiti i na svom drugom protestu ispred Vlade Srbije 15. marta.

Ministarstvo saobraćaja: CarGo pokušava da skrene pažnju sa činjenice da posluje protivzakonito

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da je kompanija CarGo podnošenjem krivične prijave protiv resorne ministarke Zorane Mihajlović pokušala da skrene pažnju sa činjenice da posluje suprotno važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Navedeno je da je vlasnicima te kompanije poznato da Ministarstvo saobraćaja i ministarka Zorana Mihajlović ne mogu da komanduju ili da izdaju naloge organima gradske uprave Beograda.

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde da kompanija CarGo posluje na nelegalan način, kršeći važeće zakone Srbije i zbog toga pokušava da se u javnosti "predstavi kao žrtva države kojoj se ne dozvoljava da radi".
 
Ocenjeno je da ta kompanija, podnošenjem krivične prijave protiv ministarke Mihajlović, kao i neprekidnom medijskom kampanjom protiv Ministarstva saobraćaja, namerava da nastavi da se prevozom putnika bavi na način koji je suprotan Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.
 
U saopštenju je navedeno i da pitanje funkcionisanja drumskog transporta putnika nije pitanje medijskih kampanja, već da je reč o pitanju prava i primene zakona.

"Dok Zakon o prevozu putnika bude na snazi on će se primenjivati i to se ne može sprečiti nikakvim marketinškim trikovima, niti će iko biti zastrašen krivičnim prijavama koje podnose oni kojima ne odgovara da se zakoni poštuju", piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.