AAA

EKONOMIJA | 25.03.2019 16:25 > 25.03 20:13

CarGo: Hajka ne prestaje, ponovo oduzeto CarGo vozilo


Udruženje gradjana CarGo saopštilo je da su dva inspektora drumskog saobraćaja i četiri komunalna policajca na Novom Beogradu oduzela danas vozilo članu tog udruženja.

Akcijom nelegalnog oduzimanja vozila rukovodio je, kako se navodi, "šef taksi kartela Aleksandar Bjelić, koji se nalazio na licu mesta i koji je i slikan, a cela akcija trajala je veoma kratko, pa članovi Udruženja nisu uspeli da zaustave Parking servis u oduzimanju vozila".

"Hajka ne prestaje. Ovo je četvrti put da nelegalno oduzimaju vozilo članu Udruženja. Kakva se poruka šalje gradjanima ovakvim protivzakonitim akcijama", rekao je predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić.

Dodao je da "CarGo neće stati sa radom, već će stati na put taksi mafiji i kartelima koji pljačkaju gradjane godinama".

Udruženje CarGo je podsetilo da su 26. februara njegovi članovi uz podršku okupljenih gradjana sprečili komunalnu policiju da nelegalno oduzme vozilo jednom od članova, kada su blokirali Dunavsku ulicu na Dorćolu.

Ranije danas kompanija CarGo Technologies i Udruženje gradjana CarGo predali su dopis Republičkom javnom tužilaštvu povodom pritisaka koje ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović vrši na različite državne organe u cilju nelegalnog gašenja njihovog rada.

CarGo pita ministarku šta će nakon što oduzme sva vozila CarGo

Udruženje gradjana "CarGo" pitalo je danas ministraku saobraćaja Zoranu Mihajlović koji je sledeći korak nakon što budu oduzeta sva vozila i upitalo da će pohapsiti ili "pobiti" sve članove "CarGo".

U saopštenju CarGo se navodi da se u praksi "evropska regulativa" u Srbiji sprovodi uz "dve interventne jedinice policije, naoružane dugim cevima, koje opkole i nanišane vozilo člana CarGo Udruženja, dok sa strane sve to, uz osmeh, koordiniše Aleksandar Bjelić, predsednik Udruženja taksista Srbije, i nekoliko njegovih kompanjona".

"CarGo" je dodao da se za zloupotrebu vlasti u zemljama Evropske unije, na koje se ministarka poziva, odgovara pred zakonom, ali i pred gradjanima kada ministri podnose ostavke, ili ih smene.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.