AAA

EKONOMIJA | 12.04.2019 14:15 > 12.04 14:15

Djordjević: Vojnim invalidima i korisnicima invalidnine omogućiti otkup stanova


Ministar za boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da će ponovo uputiti inicijativu lokalnim samoupravama da vojnim invalidima i korisnicima porodične invalidnine omoguće otkup stanova koji su im dodeljeni u zakup, izgradjenih iz sredstava japanske donacije i Nacionalnog investicionog plana (NIP).

Djordjević je u Beogradu razgovarao sa predstavnicima 46 boračko-invalidskih udruženja, Udruženja civilnih invalida rata i Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije o aktuelnim pitanjima iz oblasti boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata.

"Briga o borcima, njihovim porodicama i tradiciji je nešto čemu ministarstvo treba da posveti posebnu pažnju. Svi zajedno moramo da poštujemo one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali živote za naše bolje sutra i našu državu", rekao je ministar.

Dodao je da će sledeće nedelje biti sastanak predstavnika Ministarstva za rad i poslovnih banaka, na kome će biti razmatrane mogućnosti da se ovim korisnicima odobre povoljniji krediti radi otkupa stanova.

Ministar je istakao da je pripremljena radna verzija nacrta zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.

"Neophodno je da se rasprava održi u što većem broju gradova, kako bi se omogućilo svim zainteresovanim da se upoznaju sa zakonom i o njemu daju svoja mišljenja. Nakon sprovedene javne rasprave, u skladu sa datim primedbama, predlozima i sugestijama pripremiće se konačni tekst nacrta zakona koji će se pustiti u dalju proceduru", kazao je Djordjević.

Navedeno je da je ministar dao nalog da se formiran Radna grupa za pripremu izmena i dopuna Pravilnika o ortopedskim pomagalima vojnih invalida, u kojoj će biti i predstavnici vojnih invalida.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.