AAA

EKONOMIJA | 22.04.2019 11:25 > 22.04 11:25

CarGo: Hvala Briselu jer je čuo naš glas, domaće institucije ne rade


Kompanija CarGo je, posle održanih medjunarodnih sastanaka, najavila dalje podnošenje dokaza evropskim institucijama zbog kršenja ljudskih prava, a na prvom mestu zbog ugrožavanja prava na rad u Srbiji.

Predsednik Udruženja gradjana "CarGo" Aleksandar Vučić zahvalio je evropskim institucijama jer su, kako je kazao, pokazale da brinu o razvoju konkurentnog tržišta u Srbiji i opstanku zdrave privrede.
 
"Hvala Briselu što je čuo naš glas, ali je veoma tužno i loše po gradjane jer ga domaće institucije nisu čule. Institucije pokazuju da ih je zarobio kartel, što sve preduzetnike može da zabrine i da otera iz Srbije. Na primeru CarGo-a čitava Evropa može da vidi kako se krše ljudska prava u Srbiji, a na prvom mestu je ugroženo pravo na rad", rekao je Vučić.
 
On je istakao da bi eventualnim gašenjem CarGo-a, koji pruža usluge prevoza gradjana, dve hiljade ljudi ostalo bez posla i upitao kakva se poruka šalje drugim preduzetničkim inicijativama u Srbiji, ali i investitorima iz EU.
 
Vučić je dodao da ne prestaje hajka, pretnje i zastrašivanje članova Udruženja "CarGo", zbog čega će se sa dokazima ponovo obratiti evropskim istutitucijama za koje veruje da se mogu izboriti za slobodno tržište, vladavinu prava i nezavisne institucije u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.