AAA

EKONOMIJA | 13.05.2019 15:25 > 13.05 15:25

CarGo: U Srbiji ugroženo pravo na rad

Predsednik Udruženja gradjana "CarGo" Aleksandar Vučić rekao je danas pomoćniku direktora USAID za Evropu i Evroaziju Broku Birmanu da je CarGo primer kako se ugrožavaju prava na udruživanje i na rad, saopštilo je to udruženje.

On je na sastanku sa Birmanom u ICT Hubu u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari rekao da je CarGo koji se bavi prevozom putnika pod konstantnim pritiscima.

"Članovima CarGoa prete hapšenjima, zastrašivanjima i napadima, a sve pod vodjstvom taksi kartela koji kontroliše institucije", navedeno je u saopštenju udruženja.

Vučić je ocenio da je to udruženje "broj jedan po broju elektronskih transakcija u celoj zemlji i pravi primer digitalizacije, ali da na svaki način pokušavaju da ga onemoguće da radi."

Dodao je da "taksi kartel i njihovi eksponenti menjaju zakone preko noći, ugnjetavaju i zastrašuju, ali da CarGo ne odustaje".

Vučić je rekao da je u cilju stvaranja stabilnog poslovnog okruženja u Srbiji, pozvao SAD da nastave da podstiču razvoj vladavine prava u Srbiji.

Kazao je da je zabrinut za stanje inovacija u zemlji i ostanak mladih u Srbiji.

"Ministar za inovacije Srbije Nenad Popović se ne čudi kada iz Srbije odlaze mladi, obrazovani i ljudi sa idejama koji bi mogli da pokrenu zemlju. Imamo ministra inovacija koji zapostavlja domaće inovacije i pravi se da ih ne primećuje, a samo priča o ruskim inovacijama", rekao je Vučić.

CarGo će u narednom periodu, prema njegovim rečima, razgovarati i sa investitorima sa američkog kontinenta, što je od ključnog značaja za dalji razvoj inovacija u Srbiji.

Predstavnici CarGoa, kako se navodi, tim razgovorom nastavljaju seriju sastanaka sa predstavnicima medjunarodnih organizacija i institucija, čime žele da podignu svest o značaju stabilnog poslovanja u Srbiji.

"CarGo se pokazao kao dobar model pružanja usluge inovativne pomoći na putu, i da postaje veoma interesantan za globalne partnere jer su nedavno Nemci finansijski podržali projekat CarGo Green Mobility", navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.