AAA

EKONOMIJA | 14.05.2019 13:30 > 14.05 14:51

Djordjević: Bezbednost i zdravlje na radu treba stalno da se unapredjuje (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je rekao da Vlada Srbije mnogo čini da svakodnevno unapredjuje bezbednost i zdravlje na radu.

On je na konferencija "Bezbednost i zdravlje na radu u ženskom preduzetništvu" istakao da je Srbija u toj oblasti daleko ispred nekih zemalja EU.

"To ne znači da treba da se ohrabrimo da stanemo već da i dalje radimo na tome, da lestvicu podižemo što više", rekao je Djordjević.

Podsetio je da je Vlada Srbije 2019. proglasila godinom bezbednosti i zdravlja na radu.

"Želimo da skrenemo pažnju da su bezbednost i zdravlje na radu pitanje koje se tiče svih nas", kazao je Djordjević i dodao da će se to imati u vidu u izradi i dopuni zakona i pisanju novih propisa.

Po njegovim rečima, pojačanim inspekcijskim nadzorima i prekršajnim prijavama će se uticati na poslodavce da se više bave u ulažu u bezbednost i zdravlje radnika.

Djordjević je najavio da će u ovoj godini manifestacije posvećene bezbednosti i zdravlju na radu biti organizovane u saradnji sa Holandijom, koja je po tom pitanju "broj jedan ne samo u Evropi već i u svetu".

"Srbija uzima za sebe pravo da bira one koji su nabolji jer i ona želi da bude najbolja", istakao je ministar.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.