AAA

EKONOMIJA | 21.05.2019 15:30 > 21.05 15:46

Mali: Sa MMF-om razgovarano o poskupljenju struje, ali nema dogovora

Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je potvrdio da je sa misijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) razgovarano o poskupljenju struje ali da nije napravljen nikakav dogovor o tome.

"Razgovarali smo o povećanju cene struje ali Vlada i MMF imaju različite poglede o tome, i po pitanju opravdanosti i o visini cene", kazao je Mali na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na kraju posete misije MMF-a povodom druge revizije tekućeg savetodavnog aranžmana.

On je dodao da ne može da govori o tome koliko bi električna energija trebali da poskupi jer nema konkretnog dogovora sa predstavnicima MMF-a.

Šef misije MMF Jan Kejs Martejn je takodje kazao da je u razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije bilo reči o ceni struje i da o tome nema nikakvih zaključaka.

"To je važno pitanje u Srbiji, kao i u drugim zemljama", rekao je Martejn i ocenio da cene struje mora da bude takva da ostavi dovoljno prostora za održavanje sistema i za investicije ali da postoji i socijalni aspekt.

Istakao je da je "potrebno ponaći dobru ravnotežu izmedju tih aspekata".

Nemam problem sa prikupljanjem potpisa za proveru doktorata, to je dokaz demokratije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao da za njega nije nikakav problem što je počelo prikupljanje potpisa za žalbu na odluku o njegovom doktoratu i da je to dokaz demokratije.

"Nema nikakav problem sa tim, verujem u svoje znanje. To što se trenutno radi je potvrda demokratije", rekao je Mali novinarima u Vladi Srbije.

Dodao je da veruje i u Beogradski univerzitet i podsetio da je treća komisija donela isti zaključak, da njegov doktorat nije plagijat, što je prihvatilo Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka.

"Možda se to pojedincima neće svideti, ali sada se vide njihovi motivi zbog čega se ovo radi", rekao je Mali.

U holu Rektorata Univerziteta u Beogradu danas je počelo prikupljanje potpisa za žalbu na doktorat Siniše Malog, sa namerom da nadležni organi Univerziteta uskrate Malom izdavanje doktorske diplome.

Stručna komisija FON-a zaključila je da Mali nije plagirao svoj doktorski rad, a da je oko sedam odsto teksta bez navedenog izvora, dok deo univeritetske i stručne javnosti smatra da je doktorat plagijat.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.