AAA

EKONOMIJA | 22.05.2019 13:40 > 22.05 13:49

U Šapcu otvorena ulica koja povezuje industrijsku zonu i Luku

U Šapcu je danas otvorena ulica koja povezuje gradsku industrijsku zonu sa Lukom i u čiju je izgradnju iz budžeta grada uloženo 100 miliona dinara. Saobraćajnicu u Istočnoj radnoj zoni otvorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović navodeći da Lučka ulica dovodi čitavu industrijsku zonu do Luke i omogućava svim privrednicima nesmetan rečni, ali i železnički transport.

Gradonačelnik Šapca podsetio je da je u taj grad od početka godine došlo 14 novih kompanija i da se najveći broj njih interesovao za mogućnost jeftinijeg transporta.

"To je u ovom trenutku moguće zato što imamo Luku i modernu saobraćajnicu, zato što se ostvaruje politika grada Šapca da svako može da zaradi više novca", naveo je gradonačelnik a preneo njegov kabinet.

Zelenović je dodao da su svi planski dokumenti grada podredjeni razvoju.

"Razvoj ne može da se desi ako nemate kompanije sa jedne strane i ljude koji u tim kompanijama rade. Naša ideja je da svako zaradi više. Da zarade više kompanije, ali i zaposleni u njima. To je ono što je naš krajnji cilj. Istovremeno sa ovom saobraćajnicom i operaterstvom u Luci mi postajemo interesantni kompanijama koje dolaze u naš grad", naveo je Zelenović.

On je najavio da će "Obojena metalurgija", kao poslednja u nizu kompanija stare "Zorke", dobiti novog vlasnika a samim tim kako je naveo, i novi razvoj.

"Dobio sam informaciju da će se tu graditi bar jedna nova fabrika", dodao je Zelenović.

Agencija za upravljanje lukama dodelila je licencu lučkog operatera u Šapcu kompaniji "Eliksir Zorka" čiji je zamenik direktora Milan Stošić naveo da će to preduzeće Lučkom ulicom otpremati 30.000 tona gotovog proizvoda.

"Imamo potrebe i za internim manipulacijama, za sirovinama, proizvodima koje mi na neki drugi način eksploatišemo i kalkulišemo sa njima. Naša interna mehanizacija, što transportna, što industrijska ovom saobraćajnicom dobija skraćenje manipulacija, manji utrošak goriva. Moram da pomenem i da mnogo znači signalizacija, koja do sada nije postojala a jako je bitna", naveo je Stošić.

U saopštenju se dodaje da će od 1. juna u Šapcu biti nastavljeni radovi na obnovi još 40 gradskih ulica kao i da je više od 120 miliona dinara opredeljeno za rekonstrukciju putne mreže na području grada, a da će ukupno ove godine za putnu infrastrukturu grad izdvojiti 10 miliona evra.Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Šabac. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.