AAA

EKONOMIJA | 24.05.2019 15:15 > 24.05 15:41

Krkobabić: Najvažnije da su penzije sigurne i da prate rast zarada (VIDEO)


Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas u Novom Sadu da je za penzionere najvažnije da su penzije redovne, da su sigurne i da prate rast zarada, te da je to ono što im omogućava da mirno žive.

Krkobabić je na otvaranju Sajma penzionera u Novom Sadu najavio novu formulu za uskladjivanje penzija.

"Ne želim da se penzioneri Srbije pretvore u statističare, ekonomiste i da se bave formulama. Želimo da budu zadovoljni i da im ta formula omogući da dostojanstveno žive", kazao je Krkobabić.

On je dodao da je razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim se složio da je potrebno "posebno brinuti o penzionerima", te da, kad god je to moguće, državna kasa dozvoli jednokratne pomoći penzionerima, a pogotovo onima sa najmanjim iznosima.

"To je prava istinska briga za penzionere, a ovo na današnjem sajmu je druga dimenzija te brige. To je sfera očuvanja dostojanstva i društvenog standarda penzionera zdravstvena zaštita, odlazak u banje, kupovina i apel na trgovinske lance da daju popuste. Ovo je svest o tome da moramo da uvažimo tu grupaciju", kazao je Krkobabić.

On je poslao i poruku "najmladjim gradjanima Srbije", da se i oni brinu o svojim bakama i dekama.

"To je ključna poruka, da kada krenu u novi dan pogledaju svoje društvene mreže i to je potpuno normalno. Ali neka se posle sete baka i deka, neka ih pozovu, neka im požele dobro jutro i dan će biti lepši i dekama i bakama i njima, ali i svima nama", dodao je on.

Zamenica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković, rekla je da se Sajam penzionera održava već četvrti put u tom gradu i dodala da je njegova važnost u tome što se najstariji gradjani na njemu lako mogu obavestiti o svim programima, uslugama i proizvodima koji su im namenjeni.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić, koja je generalni sponzor Sajma, rekao je da to zapravo nije sponzorstvo, već da kroz ovu saradnju "vraćaju dug penzionerima".

Prema njegovim rečima, više od 630.000 penzionera imaju otvorene račune u toj banci, a sve usluge koje su im ponudjene, prilagodjene su njihovim mogućnostima i očekivanjima.

"Recimo, održavanje računa za penzionere u Banci je samo 70 dinara, a na bankarskom tržištu to je tri puta niža naknada nego kod ostalih. Ono što je takodje bitno je da mogu sedam dana unapred da podignu penziju", rekao je Kekić.

Medju izlagačima su i razne banje, gerontološki centri i predstavnici firmi koje se bave distribucijom proizvoda zanimljivih za starije generacije.

U Auli Novosadskog sajma ovaj dogadjaj će trajati do subote 25. maja, a medju štandovima su i Pošte Srbije, Dunav osiguranje, Dom zdravlja Novi Sad sa najavom otvaranja "savetovališta za bake i deke" u okviru gradskih mera pronatalitetne politike, ali i druge klinike i zdravstvene organizacije.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.