AAA

EKONOMIJA | 06.06.2019 11:55 > 06.06 12:01

Srbija sa Evroazijskom ekonomskom unijom 1. oktobra potpisuje sporazum o slobodnoj trgovini


Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije (EAEU) Veronikom Nikišinom, sa kojom je dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju.
 
Nikišina je informisala Ljajića da je dobijena saglasnost svih država članica Evroazijske unije čime je napravljen odlučujući korak ka konačnom potpisivanju ovog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Dogovoreno je da se pravno tehnička redakcija teksta sporazuma završi do kraja juna, dok bi u septembru bio održan poslovni forum privrednika iz Srbije i zemalja članica Evroazijske unije, kako bi se upoznali sa prednostima koje donosi taj sporazum.

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom Srbiji omogućava pristup tržištu od 180 miliona ljudi, a takodje su prošireni obim i vrsta roba koje će se iz Srbije izvoziti na tržište Evroazijske unije.

Evroazijsku ekonomsku uniju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, a Srbija sada ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.