AAA

EKONOMIJA | 11.06.2019 10:50 > 11.06 10:52

Djordjević obišao rezidenciju Medjunarodne organizacije rada za Evropu i Centralnu Aziju


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djorjević je posle predstavljanja Srbije na zasedanju Medjunarodne konferencije rada (MOR) koje se održava u Skupštini Ujedinjenih Nacija u Ženevi i razgovora sa regionalnim direktorom MOR-a za Evropu i Centralnu Aziju Hajncom Kolerom posetio je rezidenciju MOR-a.

Srpskog ministra je ugostio zamenik regionalnog direktora MOR-a Mauricio Busi, koji mu je predstavio značaj te organizacije i pokazao Nobelovu nagradu za mir za unapredjenje mira medju klasama, ostvarivanju pristojnog posla i pravde za radnike kao i za pružanje tehničke pomoći zemljama u razvoju koju je ta organizacija dobila 1969. godine.

Djordjević je istakao da mu je izuzetno drago što kao ministar, u čijoj je nadležnosti položaj radnika, ima priliku da poseti jednu takvu organizaciju, koja promoviše socijalnu pravdu i medjunarodno priznata ljudska i radnička prava.

"Politika Vlade Srbije je ostvarivanje svih prava radnika kao što su pravo na socijalno i zdravstveno osiguranje, na veće plate i bezbednost i zdravlje prilikom rada. Bez zadovoljnih radnika, ni poslodavci neće ostvarivati profit, a samim tim ni država neće napredovati i upravo zbog toga ćemo nastaviti da radimo na unapredjenju položaja radnika, radnog okruženja i prava poslodavaca", rekao je Djordjević i dodao da je 2019. godinu Vlada Srbije proglasila Godinom bezbednosti i zdravlja na radu.

Istakao je da će ove godine biti usvojeno nekoliko zakona koji će značajano unaprediti položaj radnika, medju kojima su Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i Zakon o osiguranju u slučaju povrede na radu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.