AAA

EKONOMIJA | 12.06.2019 14:10 > 12.06 14:16

Forma Ideale predstavila novu kolekciju nameštaja inspirisanu Italijom (VIDEO)


Kompanija Forma Ideale predstavila je danas u Beogradu novu kolekciju nameštaja inspirisanu Italijom.

"Nova kolekcija, koja je bila izložena na Sajmu nameštaja u Kelnu, gde je postigla veliki uspeh, sada je dostupna i kupcima u Srbiji. Jednim delom novi asortimani dočaravaju tri italijanske pokrajine, Toskanu, Umbriju i Trentino, po kojima su i nazvani", rekao je direktor marketinga kompanije Forma Ideale Aleksandar Ružesković.

On je istakao da će nova kolekcija biti izložena u svim salonima kompanije u Srbiji i da je sav nameštaj Forma Ideale identičnog kvaliteta i dizajna na domaćem i inostranom tržištu.

"Forma Ideale godišnje proizvodi 2,5 milona komada nameštaja i izvozi 80 odsto proizvodnje, u 44 zemlje na četiri kontinenta", rekao je Ružesković.

Najavio je širenje izvoznog tržišta, bolje pozicioniranje kompanije u Srbiji i otvaranje novih prodajnih objekata. Trenutno Forma Ideale u Srbiji ima 34 prodajna salona i internet prodavnicu.

Ta kompanija sa sedištem u Kragujevcu je u 2018. godini bila najveći izvoznik nameštaja u Srbiji, sa učešćem od 21 odsto. Nameštaj proizvodi u pogonima u Kragujevcu i Majdanpeku, zapoljašava 1.700 radnika i ima veliki broj dobavljača u Srbiji, od kojih nabavlja osnovne sirovine.

Investitor i manjinski vlasnik kompanije Forma Ideale je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

"Ulaskom EBRD u Formu Ideale postali smo i multinacionalna kompanija", kazao je Ružesković.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.