AAA

EKONOMIJA | 14.06.2019 15:45 > 14.06 15:45

Gold gondola na Zlatiboru dobila petu, završnu gradjevinsku dozvolu

Opština Čajetina dobila je i petu, poslednju gradjevinsku dozvolu od Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu za izgradnju "Gold gondole" na Zlatiboru.

Dozvola je data za radove na medjustanici, pored Ribničkog jezera, što uključuje izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato, saopštila je Opština Čajetina, dodavši da je predračunska vrednost tih radova procenjena na 250 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova na izgradnji zlatiborske gondole je 13 miliona evra, što je obezbedjeno iz budžeta Opštine Čajetina, od čega je 10 miliona evra opredeljeno za kupovinu opreme, a preostala tri miliona za izvodjenje radova.

Ta, kako je navedeno, najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, povezaće centar Zlatibora sa Ski-centrom Tornik, uz jednu medjustanicu na Ribničkom jezeru.

"To je projekat od nacionalnog značaja koji će dodatno podstaći razvoj turizma, ali i privredni razvoj, ne samo Čajetine i Zapadne Srbije već i cele Srbije", ističe se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.