AAA

EKONOMIJA | 01.07.2019 19:45 > 01.07 19:45

Predstavljena platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama

Ambasada Švedske i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) predstavili su danas novu platformu za odgovorno upravljanje javnim finansijama u Srbiji, saopštio je UNDP.

"Tokom naredne dve godine radićemo na jačanju vladavine prava, primeni evropskih pravila i standarda u oblasti javnih finansija, uz istovremeni doprinos privrednom rastu", izjavio je šef razvojne saradnje ambasade Švedske u Beogradu Ola Anderson.
Nova platforma razvija se u okviru dvogodišnjeg projekta vrednog tri miliona dolara, koji finansira Švedska, a sprovodi UNDP, i taj projekat predstavlja nastavak podrške Švedske Srbiji za odgovornije upravljanje javnim finansijama, na putu priključenja u EU.

"U saradnji sa nacionalnim i lokalnim partnerima doprinećemo boljem planiranju budžeta, poboljšanju usluga poreskih službi, povećanju naplate poreza i prihoda, efikasnijoj javnoj nabavci, kao i većoj transparentnosti u upravljanju javnim finansijama", rekla je stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap.

Projekat će, kako se navodi, jačati kapacitete interne revizije u javnom sektoru i doprineti povećanju broja i kvaliteta izveštaja eksterne revizije.

Nova platforma će omogućiti uvodjenje budžetskih portala za poslanike lokalnih skupština u još 20 opština i gradova, pored postojećih 10 i čvršće povezati lokalne samouprave i organizacije civilnog društva kako bi se osiguralo svrsishodno trošenje lokalnih budžeta namenjenih inicijativama gradjana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.