AAA

EKONOMIJA | 19.07.2019 11:50 > 19.07 12:52

Počinje izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji Beograd na vodi

Izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji "Beograd na vodi" počeće uskoro, a glavni izvodjač radova je kompanija Strabag, saopšteno je danas.

Zgrade BW Arcadia i BW Aurora imaće po 244 stana, podzemne garaže i igrališta za decu, a obdanište će biti u njihoj blizini, navodi se u saopštenju kompanije "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront)

"Izgradnju novih zgrada smo poverili Strabagu u čiji smo se kvalitet i efikasnost već uverili tokom rada na stambenim zgradama BW Vista, u koju je useljenje već počelo, i BW Parkview, na kojoj se radovi privode kraju", rekao je generalni direktor kompanije "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković.

Ugovor o realizaciji projekta "Beograd na vodi" na desnoj obali Save u centu Beograda, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije "Igl hils" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tim ugovorom su predvidjena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar i kula "Beograd" visoka 168 metara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.