AAA

EKONOMIJA | 23.07.2019 10:55 > 23.07 11:02

Drobnjak: Putarine poskupljuju za dvanaest odsto početkom avgusta


Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je za Radio-televiziju Srbiju (RTS) da očekuje da će poskupljenje putarine od 12 odsto na srpskim putevima početi da se primenjuje početkom avgusta, saopštilo je to preduzeće.

Drobnjak za RTS rekao danas da je osnovni razlog poskupljenja putarine manjak sredstava za kvalitetno održavanje, kao i da je trenutna cena putarine, kako je ocenio, najniža u regionu.

"Ove godine na srpskim autoputevima očekujemo 60 miliona vozila", izjavio je Drobnjak, dodajući da će prihod od naplate putarine u ovoj godini biti oko 26,883 milijardi dinara.

On je naveo da "Putevi Srbije" tokom gradjevinske sezone, od aprila do novembra izvode radove na velikom broju deonica i da se vodi računa da  oni minimalno utiču na usporavanje saobraćaja.

"Do petka će biti završeni svi radovi na autoputu, a zadržavanja ima samo na naplatnim stanicama Nais i Doljevac koje će u roku od godinu dana biti uklonjene", dodao je Drobnjak.

On je istakao i da država zajedno sa Svetskom bankom ulaže 40 miliona dolara za proširenje graničnih prelaza, u cilju smanjenja gužvi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.