AAA

EKONOMIJA | 07.08.2019 10:45 > 07.08 11:03

Srbija potpisala konvenciju UN o rešavanju sporova medijacijom

Srbija je na skupu u Singapuru potpisala "Konvenciju UN o medjunarodnim sporazumima o rešavanju sporova medijacijom", saopštilo je u Beogradu Ministarstvo pravde.

Singapurska Konvencija o medijaciji je instrument koji olakšava medjunarodnu privrednu saradnju uz medijaciju kao alternativan i efikasana način rešavanja sporova čije je izvršenje moguće u svim državama koje su ratifikovale tu konvenciju.

Konvenciju je danas u Singapuru potpisalo 46 država sveta, medju kojima i SAD, Kina, Turska, Indija.

Konvenciju Ujedinjenih nacija o medjunarodnim sporazumima o rešavanju sporova medijacijom u ime Srbije je u Singapuru potpisao državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

Ilić je istakao da je Srbija jedan od pionira u medjunarodnoj zajednici koji teži većoj stabilnosti i predvidivosti medjunarodnih trgovinskih transakcija, a da će potpisivanje Konvencije doprineti i ekonomskom jačanju Srbije, poboljšanju uslova poslovanja i podstaći strana ulaganja.

Na svečanosti potpisivanja u Singapuru su bili delegati više od 70 država i organizacija, uključujući i EU.

Organizovana je i Singapurska nedelja medijacije koja okuplja preko 1.500 delegata visokih državnih zvaničnika, predstavnika UN i drugih organizacija, vodećih medijatora, privrednika, pravnika, predstavnika akademske zajednice.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.