24H

AAA

EKONOMIJA | 08.08.2019 14:30 > 08.08 15:08

Djordjević obišao radnike na gradilištu i podelio smernice za bezbedan rad na visokim temperaturama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević obišao je, povodom Dana gradjevinara, gradilište na Novom Beogradu, gde je zaposlenima podelio smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama, saopštilo je danas to Ministarstvo.

On je u razgovoru sa gradjevinarima i odgovornim rukovodiocem gradilišta, istakao da će Inspektorat rada vršiti intenzivnije inspekcijske nadzore kako bi se svim zaposlenima pružila podrška pri ostvarivanju njihovih prava.

"Dan gradjevinara u Srbiji iskoristili smo da proverimo u kojim uslovima radnici obavljaju poslove pri visokim temperaturama, da li rukovodioci vode računa o svim pravima radnika i da se uverimo da li se na gradilištu poštuju smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama", rekao je Djordjević.

Dodao je da je "briga o svakom radniku, kao i podizanje svesti kod zaposlenih o pravima koja im po zakonu pripadaju oduvek prioritet resornog Ministarstva, kao i Vlade Srbije, koja se kontinuirano zalaže za unapredjenje položaja radnika".

Tom prilikom gradjevinarima su podeljene brošure, koje je pripremio Socijalno-ekonomski savet (SES), u kojima su osim nužnih mera za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama navedena i prava radnika.

Obilasku gradilišta prisustvovali su direktor Inspektorata za rad Stevan Djurović, v.d. direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula i sekretar SES-a Dušan Petrović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.