24H

AAA

EKONOMIJA | 09.08.2019 10:20 > 09.08 10:20

CarGo: Startap akceleratori važni za budućnost Srbije

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić zahvalio je danas na čestitki Francuske privredne komore za ulazak na Forbsovu listu deset svetskih kompanija, ali i na podršci koju je ta komora dala CarGo-u na samim počecima kada je bio deo njihovog startap akceleratora.
 
Guberinić je rekao da je CarGo bio jedan od tri startapa iz Srbije koja su odabrana na konkursu da dobiju podršku poslovne mreže Francuske privredne komore.
 
"Startap akceleratori, kakav je imala Francuska privredna komora, važni su za budućost razvoja inovativne privrede u Srbiji. Nama je puno pomogao i verujem da će pomoći i drugim startapovima. Aplikacije će biti zamajac razvoja Srbije i to je prava privredna šansa naše zemlje", ocenio je Guberinić.
 
On je istakao da aplikacije, nove tehnologije i inovacije koje donose startapovi predstavljaju sponu Srbije sa modernim svetom.

"Jasno je da zastareli modeli neće moći da opstanu na tržištu u novom dobu razvoja. Zato je potrebno digitalizovati brojne industrije. Mi smo pokazali da za taj posao nije potrebna nikakva finansijska podrška od države, već samo stabilno poslovno okruženje", rekao je Guberinić i dodao da će CarGo nastaviti da gradi svoj ekosistem, a da će rezultati biti vidljivi za celu srpsku privredu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.